Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

5 вида онлайн маркетинг, чрез които да привлечете трафик към сайта си

Дигиталният маркетинг е най-бързоразвиващият се сектор от сферата на традиционния маркетинг. Предпоставките за тази тенденция са нараств...



Дигиталният маркетинг е най-бързоразвиващият се сектор от сферата на традиционния маркетинг.

Предпоставките за тази тенденция са нарастващата Интернет аудитория и променящите се потребителски очаквания по отношение на съдържание.

Онлайн маркетингът предоставя редица благоприятни ползи за развитието на вашия дигитален бизнес, като най-съществената от тях е привличането на органичен трафик.

Ето и кои са основните 5 вида онлайн маркетинг, които да ви спомогнат в повишаването на трафика към вашия сайт:

Оптимизация на съдържанието

SEO процесът се занимава с оптимизация на търсещите машини, като се постига интензивен органичен трафик на вашия сайт. В основата на този вид онлайн маркетинг е да се предлага максимално релевантно съдържание, което да удовлетворява потребителското търсене.

В сферата на seo маркетинг влизат подбор на ключови думи, използване на линк-билдинг подходи, създаване на блог съдържание, обмяна на линкове и т.н. Целта на този вид онлайн маркетинг е да направите своя сайт по-разпознаваем за Интернет аудиторията, като го класирате на по-предни позиции в резултатите на търсачките и повишите неговия авторитет.

Контент маркетинг

Съдържанието е основната предпоставка за привличане на потребителите към вашия уебсайт. Маркетингът чрез съдържание е съвкупността от различни техники за създаване и разпространение на информативно съдържание, което да стимулира вниманието на аудиторията.

Целта на този вид онлайн маркетинг е да предложи на потребителите качествено съдържание, което да е насочено към точно определена целева група. В полето на content маркетинга се включва всякакъв тип полезно съдържание – видеа, изображения, блог публикации, образователни текстове, подкастове и др.

Директен маркетинг

Формите за директен маркетинг включват имейл бюлетини, мобилни известия и съобщения в регистрирани профили на конкретния уебсайт. Целта на този вид онлайн маркетинг е да се установи непрекъснат контакт между вашия сайт и потребителите.

Чрез формите за директен маркетинг вие изпращате на настоящи или потенциални клиенти промоционални оферти, известия за предстоящи или протичащи кампании, или информационни бюлетини. По този начин вие ангажирате потребителите и ги стимулирате да посетят вашия уебсайт, за да се запознаят с предложените намаления или кампании.

Социални мрежи

Социалните мрежи са един от най-ефективните онлайн маркетинг канали, заради нарастващата аудитория в тях и възможността за обратна връзка. Позиционирането на вашия сайт в социалните мрежи е успешен начин да достигнете директно до потребителското внимание и да създадете вирусен маркетинг.

Механизмът на маркетинга в социалните мрежи работи на принципа публикуване на снимки, видеа, копирайтинг текстове, рекламно съдържание и т.н. Крайната цел на този вид онлайн маркетинг е да се стимулира потребителското внимание и да се създаде двупосочна комуникация. Функциите на социалните мрежи като коментар, споделяне, споменаване и харесване, дават възможност на аудиторията да изгради връзка с бранда и да създаде диалог с него.

Платено рекламно съдържание

В този вид онлайн маркетинг влизат изцяло и единствено платени публикации, които целят да се повиши трафика на вашия уебсайт посредством рекламата. В това число влизат всички платени дейности за реклама в Гугъл, които се стремят да постигнат разпознаваемост на вашия бизнес.

Рекламите в Гугъл са ефективно средство за достигане до таргетирана аудитория, тъй като предлагат редица инструменти за прецизиране на потребителските характеристики. Това позволява по-бързо и успешно популяризиране на вашия бизнес и повишаване на вашия трафик в сайта.

Да обобщим:

Позиционирането на вашия бизнес в дигиталната среда е най-надеждният подход за постигане на дългосрочен успех и развитие.

Посещаемостта на вашия сайт е най-явният индикатор за нивата на вашия прогрес в онлайн пространството.

Съществуват 5 основни вида дигитален маркетинг, които да ви спомогнат да постигнете по-голям органичен трафик на вашия уебсайт. Това са директният маркетинг, seo оптимизация на сайтове, рекламата в Google, социалните мрежи и content маркетингът.

Чрез тях вашият бизнес постига разпознаваемост, като установява връзка с аудиторията и предоставя качествено релевантно съдържание, което да стимулира потребителския интерес.

No comments